MOBİL MANAV KIRSALDA SİZE PARA KAZANDIRIR #68

Hayatım boyunca pazardan sebze-meyve alışverişi yapmayı sevdim. İşim gereği Anadolu’nun köyleri, kasabaları, şehirlerine gittiğimden görmediğim pazar çok azdır. Anadolu insanı her şeyin tazesini yiyor diye düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Anadolu’da her yörede ağırlıklı üretilen ürünler belli ve bunların en iyileri başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere satılıyor. Yöre halkı satılamamış ürünleri yiyor ve tabi artık her yerde açılan A101, BİM, Şok gibi zincir marketlerde satılan az çeşitte sebze-meyvesini alıyor, bu mağazalara haftanın belli günleri mal geliyor.

Yöresel pazarlarda kamyonların arkasında o da 5-6 çeşit olmak üzere dışarıdan gelen ürünler satılıyor. Fakat bunlar yöre halkına yetmez, artık biz tüketim toplumu olduk. Üretimde değil ama tüketimde Avrupa ayarındayız.

Eskiden Migros otobüsü İstanbul’da lisem olan Pertevniyal’e yakın bir yere gelirdi ve günleri belli idi. Artık bakkaliye ürünlerinde mobil araca ihtiyaç yok fakat sebze-meyve gibi taze tüketilme talebi ürünlerin önü açık. Büyük düşünün ve bu büyük araçlardan yüzlercesi için alt yapıya sahip olmayı hedefleyin. Bu araçların yüzlercesini yapıp işletin, insanlar sizin için çalışsın. Hepiniz kazanın. Bir iş yeriniz olsun. İnsanlar sizin için çalışıyorsa iş yeri sahibisinizdir. Siz çalışıyorsanız siz çalışansınız dır yani bir işiniz vardır.

İleride organik işine de girebilirsiniz ama şimdi insanlar taze, bol miktarda, rasyonel fiyatlardan kendilerine, ailelerine, çocuklarına yemekler yapmak istiyorlar.

Reklam
tarihinde yayınlandı
Genel kategorisinde

Yazar: kenan başarık

1967 İstanbul doğumluyum. Eğitimimi sırası ile Fatih İlkokulu, Gelenbevi Ortaokulu, Pertevniyal lisesi, Istanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, American University of London MBA okullarında aldım. İş hayatımda ise Gıda, Kozmetik, Kırtasiye, İnşaat sektörlerinde 28 yıl boyunca satışın her kademesinde çalıştım. Satış sistemleri, rut oluşturma, satış elemanı yetiştirme konularında uzman​ım. McDonald’s Londra, İstanbul Yapaş-Pınar Süt, Eczacıbaşı Girişim Pazarlama, Kureks, Kopaş Kozmetik, Derya Büro-Noki, Yörükoğlu Süt, Atermit şirketlerinde çalıştım. En son olarak Topaç Metal ve Veratek firmalarında danışmanlık yaptım. “Kahve Tadında Sohbetler : Patronlar” kitabını yazdım.

Yorum bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: