Binalarda ısı yalıtımı artık bir zorunluluk haline geldi. Isı yalıtımı yapılmış bir evde oturmak hem yaşam konforumuzu arttırıyor hem de bütçemize büyük katkı sağlıyor. Yeni yapılan binalarda zorunlu olmakla birlikte eski binalarda henüz zorunluluk başlamadı. Bir çok ev sahibi ısı yalıtımı yaptırmak isterken apartman komşularını ikna edemedikleri için ısı yalıtımı uygulayamıyorlar. Müstakil ev sahipleri ve tarihi bina sahipleri de zorunluluktan veya dış cephelerinin görüntüsünü bozmamak için dış cephe uygulaması yerine iç cephe yalıtımını isteyebiliyorlar.

Isı yalıtımında ki tüm malzemelerinin avantajları kadar dezavantajları da vardır. İç cephe yalıtımı ise en sıkıntılı yalıtımlardan biridir. Isı yalıtım uygulaması tüm duvarları ve temeli bir manto gibi sarmalı ve hiç kesintiye uğratmamalıdır. Kesintiye uğradığı yerlerde ısı kaybı olur. Isı sıcaktan soğuğa doğru kaçar, soğuk duvarlardan geçerken suya dönüşür ve küflenme olur. Isı yalıtımının temel prensibi duvarları sıcak tutmaktır. Bu sayede kışın ve yazın bütçemizi koruruz.
Isı yalıtımı yapmak zorunda kalanlar veya isteyenler için mevcut ısı yalıtım malzemelerinin yerine yeni bir malzeme olsa, kolay uygulansa, dış cephe uygulamasının zorlukları olmasa nasıl olurdu? 1 cm kalınlığında ısı yalıtımı malzemesi geliştirmişler. Bu uygulama %30 ısı yalıtımı sağlıyor. Ayrıca ses yalıtım özelliği de var. Uygulama çok kolay, duvar kağıdı ile aynı mantıkta. Duvarı ölç ve malzemeyi uygun ölçüde kes. Sonra kestiğiniz ısı yalıtım tabakasını yapıştır.
Bir kağıt keser gibi kesebilirsiniz. Uygulama çok kolay. Duvarlar gibi tavan ve zeminde de uygulanabilir, bu ısı yalıtımını iyileştirir. Derzler astar kağıt ile gizlenir ve yüzey dekoratif olması için boyanabilir, duvar kağıdı ile kaplanabilir ve hatta fayans bile yapışabilir.
30 yıl dayanıklı bir ısı yalıtımına sahipsiniz, %30 kazanç sağladınız tebrikler. Eğer apartmanda oturuyor iseniz ve bir gün apartmanınız dış cephe uygulaması yaparsa siz iki katı yalıtıma kavuşmuş olursunuz yani bu harika olmaz mı?