KURUYEMİŞ SEKTÖRÜNDE UÇMAYA HAZIR OLUN #29

Kuruyemiş sektörü büyük bir sektördür ve güçlü firmalar var. Onlarla rekabet edecek bir marka yaratmanız çok masraflı ve riskli. Peki onlardan ayrışmanın yolu var mı? Bir niş bulabilir misiniz? Cevap EVET.

Bizim yıllık kişi başına kuruyemiş tüketimimiz yılda 4 kg. Lübnan’ın yıllık kişi başı kuruyemiş tüketimi ise 12 kg. Yani Lübnan kuruyemişte bizi 3 kat katlarken efsane markalar yaratmış. ALRIFAI bu markaların en başında geliyor.

Ben bu kuruyemişi 2 kez, müşterilerim sayesinde yedim. Eğer bu kuruyemiş ise biz bugüne kadar ne yemişiz. Bu işleme şekli ile kuruyemiş bambaşka bir şeye dönüşüyor. http://www.alrifai.com  sitesine girip bu firmayı araştırabilirsiniz. Tatlı çeşitleri, meyve kuruları, kahvesi de yabana atılmaz. Bu iş fikrinden nasıl para kazanacağınız bir iş modeli çıkarabilirsiniz? Öncelikle Lübnan’a gidin ve onlarla görüşün, perakende noktalarını inceleyin. Onlarla veya rakiplerinden biri ile mal alımı konusunda iyi bir anlaşma yapın. Şimdi elinizde ürün var.

Arap turist sayımızı düşününce onlara ulaşacağınız bir iş modeli kurmalısınız. Alışveriş yerlerinde stantlar bir seçenek, Taksim gibi merkezi yerlerde Arap turistlere yakın olan, ürününüzü satacak yerler bir seçenek, otellerde sattırmak iyi bir seçenek. Hemen tezgah üstü stant yaptırın. Süper bir web sitesi, reklamlar konusunda bir ajans bulun.

Türk piyasası için benzin istasyonları, barlar düşünülebilir. Fuarlara katılın ve Türkiye çapında bayiler bulun. Bu ürün bir örnektir ve illaki bu ürünü getirmeniz gerekmez. Türkiye’ye uygun bir çok uluslararası marka sizin gibi girişimcileri bekliyor. Başlayın, sonuç gelecektir.

Reklam
tarihinde yayınlandı
Genel kategorisinde

Yazar: kenan başarık

1967 İstanbul doğumluyum. Eğitimimi sırası ile Fatih İlkokulu, Gelenbevi Ortaokulu, Pertevniyal lisesi, Istanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, American University of London MBA okullarında aldım. İş hayatımda ise Gıda, Kozmetik, Kırtasiye, İnşaat sektörlerinde 28 yıl boyunca satışın her kademesinde çalıştım. Satış sistemleri, rut oluşturma, satış elemanı yetiştirme konularında uzman​ım. McDonald’s Londra, İstanbul Yapaş-Pınar Süt, Eczacıbaşı Girişim Pazarlama, Kureks, Kopaş Kozmetik, Derya Büro-Noki, Yörükoğlu Süt, Atermit şirketlerinde çalıştım. En son olarak Topaç Metal ve Veratek firmalarında danışmanlık yaptım. “Kahve Tadında Sohbetler : Patronlar” kitabını yazdım.

Yorum bırakın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: